Specijalizovana rešenja za privredu

Online shop B2C omogućava vašim kupcima jednostavan i funkcionalan način prikaza i poručivanja proizvoda, a izabrane proizvode mogu brzo i pouzdano platiti sa bilo kog mesta i uređaja. Takođe, kupci po želji mogu primati obaveštenja o trenutnim popustima, rasprodajama i akcijama. Osim što će vam dobro korisničko iskustvo pomoći u povećanju prodaje, optimizovaćete svoje poslovanje kroz brzu obradu porudžbina i sinhronizacijom vaše kase i online shop-a.

Iva Razvoj B2B rešenje predstavlja online poslovni model sa fleksibilnim softverskim rešenjem za kupovinu, prodaju i promovisanje usluga, informacija ili proizvoda drugim firmama.

Njegove glavne prednosti su mogućnost povezivanja baze kupaca i baze proizvoda i omogućavanje online B2B trgovine sa automatskim generisanjem faktura i povezivanjem uplate, u dva ili više smera (klijentima, računovodst, itd). Ovo će vam značajno uštedeti vreme i omogućiti vam da se fokusirate na druge radne zadatke.

CRM za prodaju, marketing i online zadovoljstvo kupaca je softver koji objedinjuje sve informacije iz različitih odeljenja u sklopu kompanije kako bi pružio jedan, holistički prikaz svakog kupca u realnom vremenu. To omogućava zaposlenima koji se suočavaju sa kupcima u oblastima kao što su prodaja, marketing i korisnička podrška da donose brze i na činjenicama zasnovane odluke o svemu, od nadogradnje i unakrsne prodaje, do poboljšanja kvaliteta komunikacije sa kupcima i reagovanja, do koordinacije upravljanja prodajom i marketinške kampanje.

Sa našim CRM-om imate mogućnost sinhronizacije svih podataka iz vašeg internog sistema (ERP), kao i iz online CRM sistema koji se koristi za rad zaposlenih komercijalista. Omogućite kupcima da brzo i jednostavno naprave online reklamaciju za proizvode ili račune.

Naš CRM vam nudi mogućnost formiranje prodajnog levka, bez kojeg poslovanje u online svetu ne može uspešno da funkcioniše. On će vam pomoći da odredite i optimizujete načine na koje privlačite potencijalne kupce i konvertujete ih u stalne i lojalne kupce, konstantno obezbeđujući najviši nivo njihovog zadovoljstva.

Još jedna od vrednih funkcionalnosti koja utiče na zadovoljstvo kupaca je slanje anketa, kojima ćete dobiti direktnu povratnu informaciju o vašim uslugama i proizvodima. Na taj način ćete poboljšati poslovne odluke, identifikovati područja na čijem poboljšanju treba da radite i otkriti nove mogućnosti za rast.

Kada se uspešno primeni, CRM pruža kompanijama ne samo uvid u mogućnosti za rast poslovanja sa svakim kupcem, već i način merenja njihove vrednosti.

Brošura