Specijalizovana rešenja za javni sektor

Olakšajte unos, knjiženje i kontrolu finansijskih naloga, preuzimanje naloga iz ostalih podsistema, pregled finansijskih stanja, analitičkih kartica, izveštaja.

U cilju da državnim organima i organizacijama olakšamo izvršavanje velikog broja svakodnevnih zadataka čiji je cilj pružanje usluga građanima, drugim organizacijama ili poslovnim sistemima kreirali smo posebna specijalizovana rešenja za javni sektor.

Softverski knjigovodstveni paket kao podsistem integralnog poslovnog informacionog sistema vam olakšava vođenje knjiga. Sistem snabdevate podacima direktnim unosom ili iz ostalih podsistema (materijalno knjigovodstvo, knjigovodstvo sitnog inventara, osnovnih sredstava itd.).

Softverski knjigovodstveni program predstavlja centralni podsistem integralnog poslovnog informacionog sistema. Podaci u ovu aplikaciju dolaze u obliku finansijskih naloga direktnim unošenjem, ili iz ostalih podsistema (materijalno knjigovodstvo, knjigovodstvo sitnog inventara, osnovnih sredstava itd.).

Uz primenu ove aplikacije biće vam značajno olakšan unos, knjiženje i kontrola finansijskih naloga, preuzimanje naloga iz ostalih podsistema, pregled finansijskih stanja, analitičkih kartica, izveštaja, itd.

Rešenje za evidentiranje i praćenje procesa bezbednosti i zdravlja na radu omogućuje vam efikasno upravljanje procesima bezbednosti i zdravlja na radu uz automatsko generisanje izveštaja usaglašenih sa zakonskom regulativom. Takođe, moguća je i automatizacija procesa, kao i integracija sa postojećim informacionim sistemom korisnika (pre svega sa HR i MM modulima).

Zašto koristiti BZR rešenje:

  • Efektivno i efikasno upravljanje bezbednošću i zdravljem na radu uz automatsko generisanje izveštaja usaglašenih sa zakonskom regulativom
  • Efikasna informaciono – dokumentaciona delatnost
  • Automatizacija procesa u realnom vremenu
  • Jedinstvena baza podataka o performansama BZR
  • Profili korisnika, dozvole za rad (funkcionalni i organizacioni princip)
  • Bezbednost i pouzdanost
  • Fleksibilnost i modularnost rešenja – otvorenost sistema

Rešenje za upravljanje dokumentacijom i pisarnica je rešenje koje će značajno unaprediti upravljanje kancelarijskim poslovanjem.

Ovo rešenje vam omogućava da imate uvid u sve standardne i posebne izveštaje u kancelarijskom poslovanju, kao i čuvanje elektronskih dokumenata u sistemu za upravljanje dokumentima, što vam omogućava jednostavno rukovanje dokumentima sa bilo kog mesta i uređaja.

Kada je reč o bezbednosti dokumenata, postoji mogućnost definisanja različitih nivoa pristupa, kao i enkripcije sadržaja dokumenata.

Specijalizovana rešenja za javni sektor